+31 (o)53 478 6601

Mestverwerking

Veehouders die te veel mest produceren zijn verantwoordelijk voor de verwerking van hun mestoverschot. Door onze brede kennis kunnen we u een passende oplossing bieden.

Code 61/VVO/3PO

Emaus mesthandel kan voor u op diverse manieren u mestverwerking verzorgen. Ook voor het aanvragen van een Vervangende Verwerkings overeenkomst (VVO) kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie hierover.

Mesthandel
Transport
Mestverwerking

Composteren

Met onze composteerinstallaties is het mogelijk om vaste fractie mest te composteren naar een temperatuur van 70 graden. Wanneer deze mest een uur lang verhit is op deze temperatuur is hij export waardig en mag deze worden afgezet buiten Nederland.

Decanteren

Doormiddel van een mobiele mestscheider is het mogelijk u mest te decanteren. Door te decanteren (mestscheiding) wordt de mest opgesplitst in twee eindproducten: een dunne fractie met weinig fosfaat en veel stikstof en kali, geschikt voor de afzet in de akkerbouw gebieden, en een vaste fractie. Deze vaste fractie is naar verwerking/compostering geschikt voor export naar het buitenland.